# #

Activiteit: "Quartiers brodés - Traces d'histoire(s)" een collectief borduurwerk

30.08.2019 by Melanie

Op zaterdag 14 en 21 september 2019 organiseren het Platform Kinderen op de vlucht en de Service droit des jeunes de Bruxelles, in samenwerking met kunsttherapeut Valérie Provost en het Rode Kruis Opvangcentrum voor NBMV in Ukkel, een collectieve borduuractiviteit "Quartier brodés - Traces d'histoire(s)".

Het werk "Traces d'histoire(s)"

Deze activiteit biedt de mogelijkheid om een textielwerk te creëren met als thema sporen en reizen over de hele wereld. De wereldkaart wordt op het doek getekend. De deelnemers worden uitgenodigd om in het doek (met behulp van gekleurde draden) echte of denkbeeldige paden te volgen en te borduren waar ze maar willen (land, zeeën, oceanen, landen van herkomst, transitland, bestemming), met behulp van eenvoudige materialen. Ze zullen op een aandachtige en zorgzame manier begeleid worden. Dit is een reizende workshop. Het borduurwerk evolueert met elke workshop.

Dit inclusieve en participatieve project wordt geanimeerd door Valérie Provost, psycholoog, kunsttherapeut, begeleider van expressie- en creativiteitsworkshops voor volwassenen, adolescenten en/of kinderen, en zelf ook kunstenaar. Voor meer info over het project, zie Valérie's  Facebook-pagina en haar website.

Het project wordt ondersteund door het Fonds Houtman.