# #
 • 06.04.2022

  Inleidende opleidingsochtend over vreemdelingenrecht (gegeven in het Frans)

  Wij organiseren in samenwerking met de SDJ Brussel een inleidende opleiding vreemdelingenrecht in de Pianofabriek op 03/05/2022 van 09:30 tot 13:00 uur. Wij zullen de verschillende verblijfsprocedures bekijken, evenals de kwestie van de erkenning van de vader. Wacht niet te lang met uw inschrijving per e-mail ( orb@sdj.be), want het aantal plaatsen is beperkt.

 • 07.03.2022

  België veroordeeld voor opsluiting van migrantenkinderen

  België leert zijn lesje niet. Opnieuw wordt de Belgische staat op de vingers getikt door een internationale instantie omdat het kinderen opsloot. Zo blijkt dat er tussen augustus 2018 en april 2019 niet minder dan 20 kinderen werden vastgehouden in gesloten centra. Het Kinderrechtencomité van de Verenigde Naties heeft dit nu officieel veroordeeld als een ernstige schending van de rechten van het kind. ? Beloftes zijn niet genoeg meer. Wij eisen dat het verbod op het vasthouden van kinderen in de wet wordt verankerd. Een kind sluit je niet op. Punt.

 • 17.01.2022

  Het Platform Kinderen op de vlucht werft een voltijds coördinator m/v/x NBMV aan!

  Heb je een interesse in de migratiethematiek en kinderrechten? Animeer je met gemak vergaderingen en voel je je zowel in het Nederlands als het Frans op je gemak? Wil je samen met een breed netwerk van partnerorganisaties werken aan een betere bescherming en maatschappelijke integratie van kinderen op de vlucht? Bekijk dan zeker onze vacature voor een cöordinator NBMV!

Alle nieuws zien

Het Platform Kinderen op de vlucht werkt voor een betere toekomst van kinderen in migratie dankzij coördinatie, sensibilisatie, training, onderzoek en structureel beleidswerk.

View more