# #

Human Rights @ De Krook sessie: Rechten van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in Belgiƫ

16.03.2020 by Melanie

Tijdens deze sessie van Human Rights @ De Krook ging het Human Rights Center van Universiteit Gent in dialoog met personen die werken met en voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen op het vlak van begeleiding, opvang en verblijfsrecht. Hierbij werd verder gebouwd op het boek “Rechten van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in België” dat in 2019 verscheen.

Katja Fournier, voormalig coördinator van het Platform Kinderen op de vlucht, schreef ook een hoofdstuk van dit boek, gewijd aan de procedure duurzame oplossingen voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen.

Sprekers:

  • Benoit Dhondt, advocaat bij Antigone Advocaten en praktijkassistent bij de Human Rights and Migration Law Clinic van de Universiteit Gent.
  • David Lowyck, directeur van Minor-Ndako, een organisatie die aangepaste zorg en begeleiding biedt aan kinderen en jongeren in een problematische situatie, waaronder buitenlandse niet-begeleide minderjarigen.
  • Jinske Verhellen, voogd van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen en professor internationaal privaatrecht aan de Universiteit Gent.

Beluister het boeiende gesprek hier:

https://soundcloud.com/bibdekrook/human-rights-de-krook-rechten-van-kinderen-die-zonder-hun-ouders-migreren-naar-belgie-nbmv