# #

Nieuwe editie van de gids van de Réseau santé mentale en exil over de toegang tot geestelijke gezondheidszorg voor mensen op de vlucht in het Brussels gewest

09.02.2018 by Tine

De Réseau Santé Mentale en Exil stelt haar nieuwe gids voor rond toegang tot geestelijke gezondheidszorg voor mensen op de vlucht in het Brussels gewest (enkel beschikbaar in het Frans). De gids richt zich tot eerstelijnswerkers die een beter inzicht willen krijgen in de verschillende kwesties rond psychosociale en therapeutische begeleiding van personen met de dubbele problematiek van een psychologisch lijden en een precair verblijfsstatuut.

De editie 2018 bevat een update van de versie van 2011 en drie nieuwe hoofdstukken rond specifieke doelgroepen: vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld, niet-begeleide minderjarigen en drugsgebruikers.

Om een papieren versie van de gids te verkrijgen, of voor meer informatie, contacteer de Réseau : reseau@ulysse-ssm.be

Tel : 02 533 06 70

Contactpersonen: Ondine Dellicour en Johan Cornez.

U kan een electronische versie van de gids (in het Frans) downloaden op de site van SSM Ulysse

* De Réseau Santé Mentale en Exil bestaat sinds 2007 en heeft als doel de toegang tot geestelijke gezondheidszorg voor mensen op de vlucht met een precair verblijfsstatuut te verbeteren. Om dit doel te verwezenlijken komen de leden van het netwerk regelmatig bijeen en bespreken ze de actualiteit van ieders werk. Daarboven organiseert het netwerk verschillende activiteiten zoals themadagen, vormingen en intervisies. Als promotor van het netwerk is de Service de Santé Mentale Ulysse is te bereiken per mail of per telefoon om vragen van vakmensen die een publiek van mensen op de vlucht begeleiden te beantwoorden.

De huidige members van het netwerk:

Service de Santé Mentale Ulysse (promotor)

SeTIS Bxl

Service de Santé Mentale Le Méridien

Centre de Formation de la Fédération des CPAS de Wallonie

Centre Exil

Médecins du Monde

Intact

Centre d’accueil du Petit-Château

SOS Viol

GAMS Belgique

Plate-forme Mineurs en exil / Platform Kinderen op de vlucht

Lambda

Entr’Aide des Marolles

Centre Social Protestant