# #

Niet-begeleide minderjarigen op doortocht : video

31.05.2021 by Melanie

In het kader van het project Xtra MENA biedt Caritas International ondersteuning en begeleiding aan niet-begeleide minderjarigen op doortocht of in transit. Nu ontwikkelden ze ook een video, bestemd voor deze doelgroep. 

 

In deze video wordt het traject van een niet-begeleide minderjarige in België visueel en op kindermaat uitgelegd. Deze video heeft als doel om de doelgroep te informeren over het parcours en het recht op ondersteuning door een voogd, zonder meteen en tegelijk een verblijfsprocedure op te starten. Velen weten namelijk niet dat ook jongeren op doortocht begeleid kunnen worden door een wettelijke vertegenwoordiger om samen op zoek te gaan naar een duurzame oplossing.

 

De video werd ontwikkeld in het Engels, (klassiek) ArabischTigrinya en Amhaars, de meest gesproken talen van de doelgroep.

 

Indien jullie een NBMV op doortocht ontmoeten, toon haar/hem gerust deze video zodat zij/hij correct geïnformeerd wordt over de beschermingsmogelijkheden in België. Meer begeleiding nodig? Neem contact op met het team van Xtra MENA via xtramena@caritasint.be