# #

November: filmdebattenmaand!

15.10.2019 by Melanie

5, 12 en 19 november : 3 filmdebatten rond kinderen in migratie

 

 

Het Platform organiseert ook dit jaar weer een filmdebattenmaand rond kinderen in migratie. De volgende drie data zijn gepland:

•    Dinsdag 5 november, om 19h30, tonen we Styx, een film die de onverschilligheid van het Westen voor de vluchtelingencrisis aan de kaak stelt via het verhaal van Rieke, een noodarts. Met haar zelfvertrouwen en vastberadenheid belichaamt ze het ideaal van de westerse vrouw. Ze durft alleen op reis te gaan met als eindbestemming een tropisch eiland midden in de Atlantische Oceaan. Onderweg stuit ze na een storm op een zwaar beschadigde boot vol met hulpeloze vluchtelingen. Rieke wil hulp inschakelen maar lijkt er al gauw alleen voor te staan. (link naar het Facebook event)

•    Dinsdag 12 november, om 19h30, tonen we Illégal, een film die het verhaal vertelt van Tania en Ivan, haar 14-jarige zoon. Ze zijn Russen en wonen al acht jaar zonder legaal verblijf in België. Tania is altijd op haar hoede en bang voor politiecontroles. Op een dag wordt ze toch gearresteerd. Moeder en zoon worden gescheiden. Tania wordt in een gesloten centrum geplaatst. Ze doet er alles aan om haar zoon te vinden, maar ze kan niet ontsnappen aan de dreiging van de uitzetting.  (link naar het Facebook event

•    Dinsdag 19 november, om 19h30, tonen we De kinderen van juf Kiet. Deze film vertelt het verhaal van een klasje van kinderen met een migratieachtergrond in een school in Nederland. Juf Kiet en haar leerlingen werden een jaar lang gevolgd. Veel van de kinderen zijn nieuwkomers die hun land van herkomst hebben moeten ontvluchten en op zoek zijn naar hun plaats op school en in de maatschappij. Ze worden briljant begeleid door juf Kiet. Beetje bij beetje krijgen de kinderen hun levensvreugde en vertrouwen terug. Het resultaat is een ontroerende en onderhoudende documentaire over een geweldig jaar. (link naar het Facebook event

Alle vertoningen vinden plaats in Cinéma Aventure, Kleerkoperstraat 15 - centrumgalerij 57 - bloc II - 1000 Brussel. De vertoningen worden telkens gevolgd door een debat.