# #

Update van 27 april 2016: Nog steeds kinderen en hun ouders op straat

27.04.2016 by Tine

Maandag 25 april, om 08:00 ’s morgens hebben alle gezinnen met kinderen de winteropvang moeten verlaten – zonder enig ander perspectief. Om 08:00 bevonden zich dus meer dan 50 kinderen en meer dan 30 volwassenen op straat in de bittere koude. Het enige bericht dat de families meekregen was dat ze om 20:30 ’s avonds Samusocial mochten terugbellen om te horen of er plaats zou zijn voor de nacht. In de loop van de dag, en na druk van verschillende kanten, heeft Samusocial besloten dat de families om 18:00 mochten telefoneren en daarna zich – na bevestiging per telefoon – terug mochten aanmelden voor de nacht.

Tijdens de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 april, hebben er 70 personen (kinderen en ouders) de nacht doorgebracht in het Samusocial gebouw in Vestje (Rue petit-rempart). Dinsdag morgen, om 08:00 zijn al deze kinderen en ouders terug op straat terecht gekomen.

Tijdens de afgelopen nacht (dinsdag 26 april op woensdag 27 april, hebben 97 personen (kinderen en hun ouders) de nacht doorgebracht in het Samusocial gebouw. Deze morgen om 08:00 stonden al deze ouders en kinderen terug op straat.

Deze avond om 18:00 kunnen ze op nieuw telefoneren voor een noodplaats voor de nacht. Samusocial informeerde ons dat deze nachtopvang (van 18:00 tot 08:00 ’s morgens) doorloopt tot het einde deze week (zondag). Vanaf maandag is er nog steeds geen enkele andere noodoplossing voorzien voor deze gezinnen met kinderen.

Het Platform Kinderen op de vlucht trekt dus verder aan de alarmbel. Wij zijn in contact met de verschillende kabinetten, maar hebben tot hier toe geen enkel duidelijk antwoord gekregen over een eventuele oplossing…