# #

In juli opent het gesloten centrum voor gezinnen zijn deuren

16.05.2018 by Tine

Op 15 mei 2018, de internationale dag van het gezin, kondigde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken in de krant Het Laatste Nieuws aan dat het gesloten centrum voor gezinnen in juli haar deuren opent. Daarmee start België opnieuw met het opsluiten van onschuldige kinderen en gezinnen om migratieredenen.

Deze stap achterwaarts betekent dat België de rechten van de betrokken kinderen zal schenden, hun welzijn en ontwikkeling beschadigen  voor België  

Platform Kinderen op de Vlucht pleit al jaren voor een wettelijk verankerd, onvoorwaardelijk verbod op detentie van kinderen en hun ouders. Daarom startten we vorig jaar samen met UNICEF België de campagne Een kind sluit je niet op. Punt.

In samenwerking met Caritas International, Ciré, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en JRS-Belgium pleiten we ervoor dat  alle vluchtelingen-, asielzoekende en migrantenkinderen

...BEHANDELD WORDEN ALS KINDEREN

Kinderen zijn, in de eerste plaats en bovenal, kinderen. Alle kinderen moeten behandeld worden als kinderen, in volledige overeenstemming met het internationaal recht inzake kinderrechten.

...VRIJ ZIJN

Vrijheid is een fundamenteel mensenrecht. Kinderen mogen nooit vastgehouden worden in detentie enkel op basis van hun migratiestatus of die van hun ouders of voogd.

...VERZORGD EN BESCHERMD WORDEN

Het belang van het kind moet steeds de belangrijkste overweging zijn bij elke beslissing of maatregel die een Staat neemt betreffende een kind.

180 organisaties ondertekenden de campagne en meer dan 3.000 individuën steunen ons standpunt.

 

Steun jij ons standpunt ook? 

Wil jij als individu steunen ? Like de facebookpagina van de campagne

Wil je als organisatie mee ondertekenen ? Contacteer ons wie www.eenkindsluitjenietop.be

Meer weten over detentie ? Lees er hier meer over.  

 

Beeld: Alexis Deswaef-LDH