# #
 • 16.05.2018

  In juli opent het gesloten centrum voor gezinnen zijn deuren

  Op 15 mei 2018, de internationale dag van het gezin, kondigde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken aan dat het gesloten centrum voor gezinnen in juli haar deuren opent. Daarmee start BelgiŽ opnieuw met het opsluiten van onschuldige kinderen en gezinnen om migratieredenen.

 • 30.04.2018

  De 65 kinderen die op straat staan, zijn het topje van de ijsberg

  In de komende 48u wordt de Brusselse winteropvang opnieuw stopgezet, waardoor 65 kinderen, 76 ouders en honderden alleenstaande mannen en vrouwen opnieuw op straat terechtkomen. Hoewel alle betrokken overheden weten dat deze 39 gezinnen uiterst kwetsbaar zijn en een leven op straat nog gevolgen voor hen zal hebben, wordt de geldkraan dichtgedraaid.

 • 11.04.2018

  Persbericht: "Meer dan 70 kinderen lopen het risico eind deze maand op straat terecht te komen"

  Op 30 april komt de Brusselse winteropvang ten einde. De tijdelijke opvangcentra gerund door Samusocial enerzijds en het consortium van Croix Rouge / Mťdecins du Monde / CAW Brussel anderzijds, sluiten dan de deuren, waardoor minstens 70 kinderen op straat zouden terechtkomen.

Alle nieuws zien

Het Platform Kinderen op de vlucht, werkt voor een betere toekomst van kinderen in migratie dankzij coŲrdinatie, sensibilisatie, training, onderzoek en structureel beleidswerk.

View more