# #
 • 13.06.2018

  Oproep aan de federale regering: kinderen horen niet thuis in een gesloten centrum

  In enkele weken zullen kinderen opnieuw opgesloten worden in een gesloten centrum in BelgiŽ. 281 Belgische organisaties kunnen dit niet aanvaarden en roepen in De Morgen en Le Soir op om deze grens niet te overschrijden, en af te zien van het gesloten centrum voor gezinnen.

 • 06.06.2018

  Detentie veroordeeld. - Lees onze nieuwe nota.

  De posities van de verschillende internationale instellingen vis-ŗ-vis de detentie van kinderen werden gebundeld in onze nieuwe nota "Detentie veroordeeld. Beknopt overzicht van de posities van internationale instellingen ten opzichte van de detentie van kinderen."

 • 29.05.2018

  Persbericht: "De speeltijd is voorbij"

  In ons land speelt de politie een uiterst belangrijke rol in het detecteren van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen en het opsporen van slachtoffers van mensensmokkel. Toch zijn de niet-begeleide minderjarigen die net zoals de kleine Mawda in een minibus door ons land reisden na hun arrestatie zonder pardon weer op straat gezet. Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het Platform Kinderen op de Vlucht reageren.

Alle nieuws zien

Het Platform Kinderen op de vlucht werkt voor een betere toekomst van kinderen in migratie dankzij coŲrdinatie, sensibilisatie, training, onderzoek en structureel beleidswerk.

View more