# #
 • 14.08.2018

  Persbericht: "Ondanks luid protest zijn eerste kinderen opgesloten in gesloten centrum"

  Ondanks het protest van meer dan 300 organisaties, zijn de eerste kinderen opgesloten in het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen met kinderen, dat naast Brussels Airport gebouwd werd. Voor het Belgische middenveld, en voor veel internationale instellingen, schendt detentie de rechten van kinderen.

 • 12.08.2018

  Nieuwe Global NextGen Index : BelgiŽ scoort 49 op 115.

  De nieuwe Global NextGen Index buist BelgiŽ voor de behandeling van kinderen in migratie. De index, die 20 landen rangschikt op basis van hun behandeling van migrantenkinderen wil overheden verantwoordelijk houden voor hun verplichtingen en hen ondersteunen bij het nakomen van die verplichtingen.

 • 27.06.2018

  Persbericht: "Sluit geen kinderen op"

  Kinderen en hun ouders verzamelden zich vanmiddag op de Brusselse Vrijheidsplaats, waar ze speelgoed en poppetjes bevrijdden uit een piŮata in de vorm van een hangslot. Symbool voor hun vraag om geen kinderen op de sluiten in gesloten centra.

Alle nieuws zien

Het Platform Kinderen op de vlucht werkt voor een betere toekomst van kinderen in migratie dankzij coŲrdinatie, sensibilisatie, training, onderzoek en structureel beleidswerk.

View more